Pazinski kadeti među osam najboljih u kupu regija na razini Hrvatske

Nakon što su seniori Stoje ostvarili ulazak u prvu ligu istarska košarka u mlađim kategorijama ostvarila je nove uspjehe.

Juniori Stoje bili u poluzavršnici državnog prvenstva, kadeti Stoje i pretkadeti Pazina odigrali su prvu jedinstvenu ligu i jučer su kadeti Pazina u regiji zapad osvojili kup i ostvarili ulazak u četvrtfinale Republike Hrvatske gdje se sastaju s vršnjacima budućeg premijer ligaša ekipom Dinama u Zagrebu.

Prvu utakmicu u kupu regija odigrali su uvjerljivo i u Crikvenici pobijedili sa 102-51. Uslijedio je loš dan i jedini poraz u Kastvu rezultatom 78-84.

U razdoblju od 23. travnja do 5. svibnja u 14 dana imali su 6 utakmica u NBA ritmu koje su sve završili "plavim zapisnicima" odnosno pobjedama. Najprije su pobijedili Kvarner 2010 u Rijeci 82-69.

Uslijedila je pobjeda nad FSV-om u Pazinu 90-66, te najvažnija pobjeda nad Kastvom u Pazinu 80-67 značajnije više od potrebnih 6 razlike.

U ovom tjednu nakon pobjede nad Crikvenicom u Pazinu 108-63, Pazinci su bili bolji u Rijeci od FSV-a 76-64, te u zadnjoj utakmici pobijedili su Kvarner 2010 u Pazinu 82-42. Jak ritam zbog bolesti, raznih odsustva i ozljeda zahtijevao je širok roster igrača, kadeta i pretkadeta koji su se ne kao dopuna nego pojačanja priključili kadetima.

footer_istra.png

Copyright © 2022 Košarkaški savez Istarske županije - Design & Development By LCSTUDIO