Košarkaši Stoje ušli u Prvu košarkašku ligu

Povijesni uspjeh ostvarili su košarkaši pulske Stoje koji će u idućoj sezoni biti dio prvoligaškog društva.

Rezime je to Završnog turnira u Đakovu i pobjede protiv domaćina rezultatom 74:61 u posljednjem i odlučujućem kolu kvalifikacijskog turnira.

U odličnoj utakmici igrači trenera Korošeca ostvarili su pobjedu, dok s druge strane zagrebačka Mladost pobijedila je Diadoru što je, uz pobjedu Puljani bio uvjet za ulazak u Prvu mušku košarkašku ligu.

‘’Velika je stvar za KK Stoja, pulsku košarku ali i istarsku košarku. Mislim da je ovo izuzetno dobro što se dogodilo u ovom trenutku da se opet dignemo, vratimo i posložimo priču kako treba, svi zajedno, od kluba do istarske košarke.

Prije svega čestitao bih mojima dečkima na jednom velikom uspjehu pogotovo znajući kakva je priča bila, odnosno da smo izgubili u prvoj utakmici i da jednostavno nam je data druga šansa koju smo, darom s neba, iskoristili i potegnuli zadnje atome snage.

Izuzetno mi je drago zbog dečki jer to su prije svega domaći dečki i napravili su jednu domaću priču za jednu lijepu budućnost pulske i istarske košarke’’ rekao je za Rovinj FM, trener Stoje Vladimir Korošec.

Foto: Facebook/KK Stoja

footer_istra.png

Copyright © 2022 Košarkaški savez Istarske županije - Design & Development By LCSTUDIO